Små skatter i skogen!

I skogen kan man upptäcka allt möjligt. Det bästa är nästan att man alltid hittar något nytt! Det man hittade sist finns inte kvar nästa gång eller har förändrat sig. Det är svårt att gå i skogen utan att hitta någon liten skatt att stanna upp och förundras över. Under Knoppskolan gjorde vi en hel del upptäckter!

image14
Under en gran låg det många snäckor. Vi sjöng "Lilla snigel" för dem och undrade om de sov eller var tomma skal. Men det var viktigt att gå försiktigt, så att ingen liten snäcka gick sönder. I fall det låg någon inne i den och sov!
image9
Här är rester sedan ekorren kalasat på kottar. Fullt med "kottefjäll" och även en "kotteskrutt". Under en gran hittade vi massor av spår efter ekorrens måltid och det var spännande att se vad i kotten som ekorren hade ätit.
image11
I skogen fanns många härliga stenar att klättra på och sedan hoppa ifrån. Sen kan man alltid titta lite på stenarna också- där finns mossa, barr, myror, spindlar och en massa annat att upptäcka. Förutom själva stenen!
image12
Här är det en spindel som just har upptäckts! Spindeln var inte alls lika intresserad av knoppbarn som de var av spindeln, utan ville helst springa undan i gräset. Men en liten skymt hann vi få! Undrar om det var mamma eller pappa spindel som var ute och gick?
image13
Den här lilla tussilagon hittade vi också. Helt ensam stod den och vi gick fint omkring den, så att den inte blev nedtrampad. Sen hittade vi den igen på tillbaka vägen! vilken tur att ingen plockade den!

I morgon är det åter dags för Knoppskola. Undrar om Ekorrgranen och Knoppstenen är kvar?! Och undrar vad vi hittar denna gång? Finns tussilagon fortfarande kvar och kommer det en spindel förbi nu också? Vi får väl se...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0