Första Knopp-passet

I dag var det premiär på Skogsknoppsskolan. Sex knoppar samlades med varsin ryggsäck på ryggen, en varsin mamma (inga pappor alls idag!) och med ett varsit småsyskon, som alla var så små att de fick bäras.
image8
Lite nytt var det, förstås. Vart skulle vi gå, vad gör man på knoppskolan, vilka är de andra barnen?! Tillsammans begav vi oss till det första stoppet Ekorrgranen.
image3
Där sjöng vi "Ekorr´n satt i granen" och tittade på granen och alla kottarna. Nästa stopp var Knoppstenen där vi lekte "Knoppar bak stenen" (en variant av "Gubben i lådan").
image4
Den fick vi leka många gånger innan alla Knoppar kom fram! Stenen var kall och hård, trots att solen lyste på den! Tredje stoppet var Knoppfröken. Barnen fick i uppdrag att leta efter henne och i ett träd hittade vi henne. För fröken Knopp sjöng vi "Nu är jag en liten Knopp", som är Skogsknopparnas signaturmelodi och av henne fick barnen sen ett varist tygmärke att sy fast på ryggsäcken. Så att de syns att de är Knoppbarn!
image5
Fjärde stoppet var Bilen, en gammal rostig bil som det växer träd i. Man kan undra hur den hamnat där?!
image6
Vi sjöng "Jag hamrar och spikar" för bilen innan vi körde vidare till platsen för fikat. Men innan ryggsäckarna packades upp fick barnen träffa Pinneman och se vad han hade i sin påse. Efter det packades sittunderlagen och fikat fram.
image7
Gott med fikapaus i solen! Sen fanns en ny och spännande skog att upptäcka med mycket pinnar, mossa, stenar och småkryp. Så småningom begav vi oss tillbaka till bilarna för att ta oss hem igen.
Om en vecka är det Knoppskola igen! Under veckan som kommer kan du läsa mer om tankarna bakom de olika stoppen och andra upptäckter som vi gjorde under det här passet, så välkommen tillbaka!
Och DU- skriv gärna en kommentar så vet vi att du hittade hit!

Kommentarer
Postat av: Mariejohansson

Åh vilken härlig blogg..
Har själv en knoppgrupp i Norrköping.
Tack för mysiga tips..
Kul att Pinneman finns på flera ställen runt om i landet.
Hej kollikock

2007-09-12 @ 13:33:09
URL: http://skogsknopp.blogg.se
Postat av: Lillevi

har suttit en hel morgon och läst och tittat på alla fina bilder, hoppas jag kan komma med några tips framöver.

2007-10-01 @ 09:20:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0