Premiär!

I fredags var det dags för den första kombinerade Knopp- och Knytteskolan. Nio barn mellan 1-4 år kom. Ja, en hel del var ju yngre än ett år eftersom alla hade medföljande småsyskon! Lite pirrigt är det alltid att träffa en ny grupp första gången och i början får man känna sig fram en hel del för att hitta en nivå som alla hänger med på men som samtidigt är spännande och rolig för alla. Det är en ganska så stor skillnad på en fyraåring och en liten ettåring! Men det var några från höstens Knoppskola, ett par från vårens och så några nya. Dessutom var det ny skog. Kortare väg att gå på, halva vägen grusväg och halva åker. "Skogen" är en liten "ö" av träd på en åker, men upplevs nog som en skog av barnen. Praktisk för vuxna eftersom inget barn kan försvinna! Å andra sidan så startade jag en liten Hitta Vilse-skola i "kapitelform" med Pinneman i huvudrollen, men mer om det sedan!
Vi startade med att leka "Kom alla mina Knyttebarn", hade Pinneman/Hitta Vilse samling, hade aktiviteter med Knytteskolans symbol nyckelpigan, upptäckte skogen, åt matsäck och sen var det fri lek. Allla barn drogs till en grop. Jätterolig att hoppa ner i, eller bara att stå längst nere i den och titta på alla andra!

image103

Det här är gruppens yngsta deltagare! Ett par månader över året och allt som orkades med att bäras i den egna ryggsäcken var skeden att äta matsäck med. Men någonstans ska man ju börja!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0