Andra Knopp-passet

I dag var inte vädret lika strålande som första gången. Det var mulet och blåste kallt från norr, men när vi väl kom in i skogen var det lite varmare.
Redan vid första stoppet, Ekorrgranen, gjorde vi vår första stora upptäckt. Där var det fullt av myror. Kanske håller de på att bygga sig en myrstack där? Full aktivitet var det och alla myrorna sprang it och dit.
image15
Någon ekorre såg vi inte i granen idag heller, fast kotten hände kvar och när vi skakade på den föll en massa goda granfrön ut. Det var inget knoppebarn som vågade smaka på fröna, men ekorrar tycker nog att det är mumsigt. Vi bjöd istället de nyfunna myrorna på granfrön.
Efter att ha lekt vid knoppstenen så gick vi för att träffa fröken Knopp. I dag såg hon lite annorlunda ut!
image17
Knoppfröken var pyntad med en fin påskfjäder! Nu var det också mycket lättare att se henne och man kunde verkligen se att det blåste mycket idag eftersom fjädern rörde på sig ordentligt. Fröken Knopp önskade oss alla Glad påsk!
Skrotbilen var kvar i skogen. Däcken saknas och den ligger upp och ned kan vi konstatera.Hur kan den ha hamnat där?! Vi gick runt och kikade på den och hittade en hel del spindelnät, numera kan man kanske inte köra bilen men den används kanske som bostad åt spindlar? Fast några spindlar såg vi inte till, bara näten.
image18
Under sin gran låg fortfarande snäckorna och sov, eller är skalen tomma?! Vi kikade lite försiktigt i ett och det såg tomt ut. Men sen la vi tillbaka skalen ifall det kommer en snäcka som inte har något eget skal. Man måste gå försiktigt förbi, så att de små husen inte går sönder.
image19
Sen gick vi vidare till vår fikaplats där vi träffade Pinneman, åt våra matsäckar och lekte. Men om det berättar vi mera en annan dag!
Vad kul att du har hittat hit, du kan väl skriva en kommentar så vet vi att vi haft besök!

Kommentarer
Postat av: Kristina

Å så roligt att se! Vi längtar ut i skogen och släktingarna gläds åt att "så små barn kan gå i Mulle-skola". Tänk, va?!

2007-04-05 @ 22:34:11
Postat av: Ronja

Hej! Jag hittade hit från din blogg på trädgårdsblogg.se.
Vad kul det var att läsa om barnens upptäcksfärd i skogen! När jag var liten gick jag på Mulle-skolan, men det är väl när man är lite större?
Ha en riktigt skön påskhelg! :)

2007-04-07 @ 10:46:44
URL: http://hundramiljoner.tradgardsblogg.se
Postat av: Åsa

Jättekul sida!
Har nu en 4-veckors dotter som ska bli en framtida Knoppis. Är utb. ledare men har haft svårt att se vad de allra minsta kan göra i skogen. Nu har jag fått en massa go inspiration!!!!

2007-09-12 @ 13:51:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0