Efter fikat

När matsäcken är uppäten är det dags att upptäcka skogen! Vår Knoppskog är full av stenar i olika storlekar, de flesta övervuxna med mossa. Att klättra upp och sedan hoppa ner från stenarna var väldigt populärt detta pass!
image21
Alla vill såklart klättra på samma stenar, men då lär man sig ju turas om och så har man kul tillsammans. Förutom att klättra så hittade vi en del spännande saker. När man lyfte lite på mossan så kunde man se små djur springa undan. Men de var både små och snabba så det var inte så lätt att se dem! Än svårare att fånga dem på bild, men ett litet hopprullat kryp kunde vi titta närmare på och även fotografera.
image24
Det är inte så lätt att se, men om man tittar riktigt noga på lövet så ser man det!
Vi hittade även "skägg" som hängde i träden!
image25
Om man satte "skägget" under näsan såg man ut som en riktig liten gubbe! Visst är det konstigt att det växer skägg i skogen?! Något barn tänkte genast på Bolibompa-programmet "Räkna med skägg"... Nästa gång får vi kanske räkna efter hur många "skägg" vi hittar.
image23
Det är många småsyskon med på Knoppskolan. Det kan vara jobbigt att hänga med på storasyskonets aktiviteter, så då är det skönt att man kan sova en stund i skogen! Härligt att få sova nära någon, ute och med fågelkvitter i öronen.
image22
Efter en och en halv timme i skogen är det dags att gå hem igen. Då är nästan alla trötta i benen och sugna på middag... Då är det skönt att ha någon att hålla i handen! Det roliga med Knoppskolan är ju att det är en aktivitet som barn och föräldrar verkligen kan göra tillsammans. Det är inte bara en ledare som ska aktivera barnen ute i skogen, utan snarare uppmuntra och visa på vad föräldrar och barn kan upptäcka tillsammans.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0