Pinneman går vilse, del 5

...

image122


"Pinneman har det ganska bra i sin koja, med sin trädkompis, sin inhängnade trädgård och sin julgran. På vägen utanför har han gjort tre, så den som letar kan hitta honom lite lättare. Nu är det bara för Pinneman att vänta! Medan han väntar så sjunger han alla sånger han kan- med rörelser till!

Under tiden har Pinnemamman och Pinnepappan druckit upp sitt kaffe och bestämt sig för att gå hem. Men var är Pinneman? -"Pinneman!" ropar de. -"Pinneman!". Först ropar de bara högt men sen blir de arga. Varför kommer han inte?! Vart har han tagit vägen? Med arga röster ropar de "Pinneman" och letar överallt. För så är det, när en vuxen blir arg och rädd så kan det låta som om de är arga. Vem törs komma fram då? Förrästen så hör inte Pinneman, för han är långt därifrån. När Pinnemamman och Pinnepappan ropat ett tag börjar pappan att gråta, mamman också. Var är deras lilla Pinneman? De betämmer att pappan ska stanna kvar i skogen, ifall Pinneman kommer tillbaka. Så springer Pinnemamman hem och hämtar hjälp.

När något är tokigt, farligt eller så svårt att man inte alls kan klara det själv så finns dt alltid hjälp att få. Det vet Pinnemamman, så hon ringer 112 och får prata med en tant i telefonen. Tanten undrar vad som hänt, så Pinnemamman berättar att hon tappat bort sin Pinneman i skogen. Tanten undrar hur Pinneman ser ut, så mamman berättar att Pinneman ser ut som en pinne med näsa, två blåa ögon och en blå mössa. Då säger tanten att hon ska skicka hjälp till Pinnemamman och Pinnepappan, hjälp som ska hjälpa till att hitta Pinneman."


image143


Äntligen kommer fortsättningen på Pinnemansagan!

Nu har Pinneman gjort vad han kunnat för att bli hittad. Vän av ordning har säkert undrat vad hans föräldrar sysslat med under tiden och här kommer alltså svaret! Det är viktigt, tycker jag, att prata om hur vuxna kan bete sig när de blir rädda, stressade och osäkra. För visst blir man arg, på ungen som inte kommer, på den som kommit bort?! Av olika anledningar, men när man ropar så kan man verkligen låta arg och vem vill då komma fram? För barnen kan det vara skönt att veta att föräldrar och vuxna inte alltid gör så som man ska, att de också kan känna sig rädda.

Om man kan, så är det bra om man kan lämna kvar någon på platsen där man senast såg den som nu försvunnit. Därför får Pinnepappan stanna kvar. I fall Pinneman kommer tillbaka. Dessutom kan han hjälpa de som ska söka med att visa var Pinneman sist sågs. Pinnemamman ringer SOS och telefonnumret en (1) mun, en (1) näsa och två (2) ögon är aldrig fel att upprepa. Dit kan både stor och liten vända sig när man behöver hjälp!

Pinnemamman tar på sig ansvaret för att Pinneman är borta. Så är det, det är en vuxens ansvar att se till ett barn. Därför är det inte Pinneman som tappat bort sina föräldrar utan de som tappat bort honom! Så ger Pinnemamman ett signalemente på Pinneman. Här kan ju var och en tänka på hur de själva ser ut, eller om de, utan att kika, kan beskriva sitt eget barn!

Tja, nu är det inte långt kvar och med inkallad hjälp ska nog Pinneman inte behöva sitta i skogen så länge till!!!

Japp, Pinnemamman är gravid! Litet pinnesyskon är väntat till våren :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0