Adventsljusstake

Eftersom det var fredagen före första advent på Knopp/Knytte skolan så gjorde barnen ljusstakar i skogen. Trots isande vind och dystert regn så gick det rätt bra, med lite hjälp av en vuxen. Fast hade barnen bara kunnat vara utan vantar så hade de nog fixat det mesta själva!

Först letade vi upp ganska stora barkbitar vid en tall. Den planaste ytan ska vara neråt! Sen pillade vi ur ljuset ur ett värmeljus. Barnen fick sedan välja om de ville skruva fast ljushållaren på barkbiten med en skruvmejsel eller om de ville hamra fast den med hammare och häftstift. Skruv sitter klart bäst, men att hamra är väldigt kul!

image113


image114


Efter ett ivrigt hamrande kan det vara dags att försöka pilla upp kanterna på ljushållaren igen! Att skruva i bark är väldigt lätt, det klarar små barn av själva. Det är en helt annan sak än trä!

Resultatet blir en liten ljusstake i naturstuk. Om den är svajig kan man sandpappra undersidan så att den står stadigare. Man kan också tänka sig att måla ljusstaken om man vill ha en mer "onaturlig" stil. Eller hälla över en hög med glitterlim för lite bling-bling. Vi valde den naturliga stilen denna gång!

image115

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0