Pinneman går vilse, del 1

"En dag var Pinneman var ute i skogen med sina föräldrar. Medan mamma och pappa satt och fikade började Pinneman bygga en koja. För att hitta den perfekta pinnen till kojan fick han gå längre och längre bort i skogen, men tillslut hittade han sin pinne. Men då hittade han inte tillbaka till kojan. Först gick han åt ett håll, sen gick han åt ett annat. Han gick dit och han gick hit. Pinneman började roppa -"Mamma, pappa! Mamma, pappa!", men Pinnemans mamma och pappa hörde honom inte. Nu visste Pinneman inte alls var han var och då blev han ledsen. Men så tänkte han på vad han lärt att man ska göra när man går vilse; man ska inte springa runt i skogen som en yt höna! Nej, man ska hitta sig en kompis så är man inte så ensam.

Pinneman hittade ett träd som kunde bli hans kompis. Han kramade trädet och det kändes skönt. Så berättade han för trädet vad han hette och lite annat smått och gott. Tillsist började han sjunga för trädet. Föst sjöng han

"Jag leker träd
Jag leker träd
Jag leker ihåligt träd
Jag leker träd
Jag leker träd
Det bor en uggla i mig
A ho aho aho aho aho aho ho ho ho
Aho aho aho aho aho aho  ho ho ho"

Sen sjöng Pinneman alla andra sånger som han kunde komma på. Ibland gjorde han rörelserna till sången och ibland bara kramade han trädet!"

image105


Ja, det var första delen i sagan om Pinneman som går vilse i skogen. En Hitta Vilse-skola för Knoppar och Knyttar i min egen tolkning av Civilförsvarets toppen material!

Jättebra att lära sig att om man är vilse i skogen så väl som på ICA Maxi, så ska man stanna där man är! Det är lättare att hitta någon som står stilla än som rör på sig. Sen blir man lugn om man håller om någon som man kan kalla sin vän. Lär barnen att träd är kompisar!!! Det är lugnande att krama om en stam, man kan prata med trädet och på så sätt hålla paniken över att mamma och pappa inte är där borta. Samtidigt, om barnet står och pratar högt kan de som letar lättare höra barnet! Av samma anledning är det bra att sjunga, man hörs och det lugnar. Ska man dessutom sjunga alla sånger man kan så har man något att göra och tiden man väntar på att bli hittad känns inte lika lång. Rörelsesånger hjälper dessutom barnet att hålla värmen!

Men bäst av allt är ju att den som är vuxen inte tappar bort sin Pinneman!!!

Kommentarer
Postat av: Emma

Hej!
Surfade runt å hamnade på denna mysiga sida!
Roliga å tänkvärda tips som satte igång tankarna på en Mulleledare som verkar i Värmlandsskogarna... ;)
Ser fram mot nya fantasifulla inlägg!

2007-11-16 @ 22:35:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0