Nya äventyr med Pinneman

image157


Nu har Pinneman, tack och lov, kommit tillrätta och hans föräldrar har lovat att hålla lite bättre kolla på honom i framtiden. Så nu har Pinneman börjat på Knytteskola, han också. Han har en egen ryggsäck med sig med kåsa och matsäck. Varje gång så har dock Pinnemans föräldrar fyllt på med lite för mycket mat. Första gången var det på tok för mycket smörgåsar och hur gör man då? Pinneman tänker att kanske något djur är hungrigt och därför hänger han upp sina smörgåsar i ett träd som vi har markerat med en röd klänypa.

Mycket riktigt, nästa gång vi kom dit var alla smörgåsbitarna borta. Barnen gissade på att det var fåglarna och rävarna som ätit upp dem. Några rävar såg vi inte till, men när vi var tysta och lyssnade så hörde vi fåglarna. Och lät det inte som om de visslade "Tack för smörgåsen, Pinnaman!"?

Här handlar det såklart som kretslopp, vad tar naturen egentligen emot?! Genom Pinneman är det tänkt att vi ska utforska det denna vår. Smörgåsar kan man alltså med gott samvete lämna efter sig i lagom mängd. I alla fall om de är hembakade och goda!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0