Chokladvåfflor

image145


Om man inte riktigt kan bestämma sig för om man ska ha mat eller fika med sig på utflykten, så kommer här ett ljuvligt mellanting- chokladvåfflor!

Man startar redan kvällen före genom att blanda ihop degen. Det går snabbt och då är det bara att grädda på morgonen. Väl värt det lilla extra besväret!

Du behöver:
4 2/3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
2/3 kakao
1 tsk salt
1 påse torrjäst
75 g smör
150 g hackad mörk choklad
3 3/4 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
3 ägg, gula och vita separerade

Så här gör du:
På kvällen siktar du ned mjöl, socker, kakao, salt och jäst i en stor skål. Lägg smöret och 50 g choklad i en kastrull och smält på svag värme. Rör sedan i mjölk och vaniljsocker. Häll detta över de torra ingredienserna. Blanda och täck med plastfilm. Låt stå i rumstemperatur över natten.

På morgonen blandar du i äggulorna i smeten, samt 100g hackad choklad. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en separat bunke.. Vänd försiktigt ned detta i smeten.

Grädda sedan våfflorna som vanligt i ett välsmort våffeljärn. Gott som det är eller med hallonsylt. Extra lyx blir det såklart med vaniljglass och chokladsås!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0