Pinneman går vilse, del 2

....

image105


"När Pinneman hade sjungit för sin nya trädkompis så tänkte han att det var bäst att göra sig ett litet hus medan han väntade på att bli hittad. Pinneman gjorde en mysig koja under trädet, med granris och mossa till golv. Nu var det mjukt och skönt att sitta under trädets grenar när man väntade. Men ett hus behöver också en liten trädgård, så Pinneman samlade långa pinnar och grenar och byggde ett fint staket runt trädet. Han trampade ner gräset i sin trädgård och lekte att han var en gräsklippare. Nu hade Pinneman ett eget litet hus att vara i om det började regna eller snöa och en egen liten trädgård att leka i. Pinneman jobbade och jobbade för att få det fint i sitt nya lilla hus."

image111


Ja, det var del två i vår Hitta Vilseskola för Pinneman.

Genom att bygga en koja så håller sig Pinneman sysselsatt, så tiden går fortare, han håller paniken borta och så håller han värmen. Samtidigt bättrar han på sitt skydd, så att han klarar sig bättre från väta och kyla. Genom att bygga ett staket utanför sitt hus så avgränsar han själv det område han håller sig på. Det blir lättare för Pinneman att stanna kvar på samma ställe. Men lika viktigt är att staketet bryter av från naturens ordning och någon som letar hittar ett spår. Ett staket gjort av många pinnar på och bredvid varandra kan uppfattas av en hellikopter som söker från luften tex, trots att barnet självt sitter skyddat under ett träd.

Vi kramade ett eget träd som vi sjöng för, precis som Pinneman gjorde. Sen byggde vi ett staket runt om av grenar som låg på marken.

image112


Det är svårt att få en bra bild på naturmaterial som ligger i naturen, men den röda linjen går precis utanför pinnarna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0