Höststart

Nu har Skogsknopparna startat igen inför hösten 2007! Inte den största skaran, så här första gången, men i alla fall fyra förväntansfulla Knoppbarn. Räknade vi rätt så dyker ytterligare tre upp till nästa gång. Men eftersom alla hade en vuxen med sig, en till och med två, samt att alla har ett yngre syskon som hänger med + en hund denna gång, så blir det en liten skara. Det kan behövas, för på sina ställen är gräset riktigt högt. I kanten på åkern till och med högre än barnen!

image62


Så här första gånge koncentrerade vi oss på att lära känna varandra, även om en del träffats förr så har det ju gått en sommar sen sist. Så stannade vi vid stoppen, samma som i våras. Det är Ekorrens gran (ingen ekorre, men väl kottar), Myrstacken (som nästan är övervuxen med gräs), Knoppstenen (fuktig, men vi slapp regn idag!) och Knoppfröken.

image63


Knoppfröken hade kvar sin fjäder och nu hade hon stora gröna blad. Men man kan se hennes lilla håriga knopp också, den som ska slå ut nästa vår. I hennes skattkista la vi ner ett litet blad för varje Knoppbarn, så får vi se om Knoppfröken lämnar något tillbaka?!

Stoppet efter Knoppfröken är Skrotbilen och den låg kvar rostig och gammal. Efter bilen hade vi ett Sagostopp, där barnen fick höra om Bockarna Bruse. Sen samlades vi kring Pinneman och det blev äntligen dags att plocka fram matsäcken. Efter fikat är det fri lek. Bockarna Bruse var leken för dagen, vad annat kan man vänta efter att ha hört sagan och sen hamna bredvid den perfekta bron?! Vill man inte vara bock själv så finns det gott om pinnar.

image64


Tre bockar på väg till sin bro!

Kommentarer
Postat av: ERICA

vilka sööta baarn ^^

2007-08-28 @ 20:50:43
URL: http://HTTP://ERICATIMAR.BLOGG.SE

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0