Skogsmullesymposium

Tillbringade helgen ute på Lida med en massa Mullemänniskor från när och fjärran. Eller vad sägs om Japan? Mulle finns inte bara i våra skogar utan även i Japan, Finland, palistinska flyktingläger, Tyskland, Ryssland... Snart finns han nog överallt! Och det är superduperbra!!!

Lyssnade på föredarg, diskuterade, kramade om gammal vänner, skaffade nya, åt mat och upplevde Lida (som är väl värt ett besök!).

Här är lite tankar från föredaragen jag lyssnade på:

image60


Katarina Juhlin och hennes mulleledare i Södertälje berättade om skogsmulleverksamhet med invandrarbarn, med exempel på lyckade projekt i Södertälje. Mulle är nog en väldigt viktig figur när det gäller integration. Växer man upp i Sverige får man allemansrätten med bröstmjölken (plus att 2 miljoner svenskar gått Mulleskola under 50 år!), men det har inte våra nya svenskar fått. För många är skogen något nytt, för andra är den skrämmande. En del ser smådjur som livsfarliga och är vana att döda dem. Då behövs Mulle, som kan lära stora som små att älska naturen! Sen så är det bevisat att språket fastnar så mycket lättare om du rör på dig, arbetar med det, får frisk luft och får använda hela kroppen.

Sachiko Takami berättade om Det naturliga steget och ett hållbart samhälle. Ett ämne som verkligen är på tapeten nu. Här är något att fundera på;

500 människor ska kretsa runt jorden i ett slutet rymdskepp i 2000 år. När de landar ska de vara ca 500 fortfarande. Vad behövs för att klara sig? Vilka människor? Natur? Teknik? Djur? Yrken? Hur löser man avfall? Hur löser man populationsfrågan? Vad gör man av sin tid? Osv...

Ann-Louise Bjernevik berättade om hållbar utveckling, miljöbeteende och attidyter utifrån sitt arbete i Botkyrka. Måste erkänna att jag haft mina fördommar om Botkyrka, men nu skulle jag gära arbeta där! Och låta mina barn gå i deras skolor! Gå in på hemsidan www.miljodatabasen.se och bli djupt imponerad!

Passar här på att tacka för en trevlig helg! (om någon som läser detta var med och ordnade det hela, så kan de ta åt sig!!!)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0