Aquaria Vattenmuseum

Nu är det höstlov och är man sugen på att göra något annat med sina knoppar än att bara vara ute i skogen så kommer här ett litet tips- nämligen Aquaria Vattenmuseum i Stockholm. Kul både med egen liten knoppunge eller med en barngrupp (även fria grupper- ta med föräldrarna och åk iväg!).

image100


Bilderna blev inte så bra, men det finns massor av fiskar att titta på. Det är färger och liv, det är tropisk natt och en glastunnel att krypa in i (så att man nästan är i akvarite!). Man kan gå ner i kloaker, titta på laxtrappa, kolla in smådjur som abborrbebisar eller mer exotiska klarblåa grodor. Det bästa är nästan att det är ett så litet museum! Man kan lätt tillbringa några timmar här och lokalen är så lätt att vara i- barnen kan själva stå med näsan tryckt mot glasrutorna och som vuxen kan man låta dem titta så mycket de vill. Caféer i slutet av muséer serverar dessutom smarriga pajer och rejäla lasanger (samt allt för frestande kakor!)

image101


Så har du vägarna förbi Djurgården i Stockholm så titta in! Annars går det nästan lika bra med antingen ett besök i en akvariebutik eller till närmsta vattenpöl (gärna med ett gäng genomskinliga burkar och en håv!). Eller varför inte till fiskdisken i saluhallen eller ICA?! En död torsk ser rätt maffig ut och så är det lite mer spännande att äta fisk till lunch efteråt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0