Kottmat

Idag pratade vi Ekorre och kottmat på Knoppskolan. Första stoppet är alltid Ekorrens gran och vi spanar alltid efter både en ekorre och kottar. Men någon skuttande ekorre har vi aldrig sett, däremot kottar. Så idag tittade vi på hur kotten som ekorren har ätit på ser ut.

image76


Ekorrar skalar som bekant inte av allt på kotten utan slänger en liten "skrutt" på marken. Men det passar musen utmärkt, för då kan han äta resten! När musen mumsat klart ser det ut så här:

image77


De kottarna kan man plocka och ta in, då "slår de ut" som blommor. Doppar man bara toppen i lite färg så får man en tjusig bukett!
 
Vi sjöng även denna sång;

(Melodi: Blinka lilla stjärna)
Ekorr Kurre i sin gran
Gillar alla Knoppebarn
I var grankott finns hans mat
Och han skalar den med fart
Men han sparar kottens topp
Den får musen äta opp!

image78

Tja, den sången säger väl allt!

Kommentarer
Postat av: Lotta Asplund

He j Anna-Maria! På söndag börjar jag med min fria grupp Skogsknoppar ....det ska bli jätte roligt! Får man "låna" lite av dina ideér??? Vi satt förresten och pratade med varandra under lunchen på Lida......Ha det gott och lycka till!

2007-09-21 @ 18:55:19
Postat av: Skogsknopp

Hej Lotta! Klart att du ska låna idéer, det är väl det idéer är till för?! Kul att fler fria Knoppgrupper kommer. Knoppar är ju idealiska att ha i fri grupp, föräldrarna är med och man behöver inte veta super mycket om växter och djur för att dra igång. Lycka till på söndag!!!!

2007-09-22 @ 22:09:10
URL: http://skogsknopp.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0