Kurre Ekorre

Jag brukar förespråka naturmaterial när man är ute i skogen och att man håller det så enkelt som möjligt. Det är väl därför jag är så förtjust i Pinneman! Men nu har min tappra barngrupp stått vid "ekorrens gran" i regn och rusk i snart ett år och vi ser aldrig någon ekorre, trots sånger!

Så denna termin dyker Kurre Ekorre upp, i vinterskrud. Han är alls inte lika klumpig som ekorren i visan och inte heller speciellt rädd för barn. Tvärtom vill han gärna dela med sig av lite ekorrtips!

Barnen har fått lära sig hur ekorrar kan vara sådana bra hoppare. Knepet är enkelt, det handlar mycket om balans. Så vi har övat på att stå på ett ben. Skillnaden på att stå på ett ben med armarna längs kroppen och utsträckta är stor. Kurre har sin svans, men vi får använda armarna för att hitta balansen.

Ett annat ekorrknep är att fixera blicken på något. Har man sikte på en fast punkt är det lättare att hålla balansen. Blundar man är det ursvårt!

Så nu får Bockarna Bruses bro även bli en utmärkt balansbro. Kanske målet kan vara att själva kunna ta sig över på trädstammen, utan hjälp av vuxenhänder?!


image158

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0