Hitta djuren

Här är tips på en aktivitet som passar lika bra på utebarnkalaset som på Knytteskolan. Gå på djursaffari med kikare på och spana efter djur!

image123


Först fick alla ett papper med de djur vi skulle spana efter utritade. Om det inte framgår så tydligt av bilden, så var det en igelkott, en kanin, en hund, en björn, en älg och en bäver. Försökte att hålla mig till djur som man faktiskt kan stöta på ute i skogen, även om det var länge sedan man såg älgar, björnar eller bävrar i det bostadsområde vi höll till i!

image124


Sen fick alla en hemmagjord kikare. Toapappersrullar är en klassiker, i det här fallet var det takpapp. Självklart är det viktigt att gå igenom innan hur kikaren fungerar!

image125


Det är inte mycket man ser genom kikaren, men blicken fokuserar även utan linser! Sen är det spännande att bara se en liten del av något.

image126


Här sitter en bäver och lurar i buskarna. Inte helt lätt att få syn på, den smälter bra in i sin omgivning. Vill man kan man ju prata om att det är just det som är syftet med djurens färger.

image127


Vi plockade med oss djuren varteftersom, eftersom vi var i ett rätt välbesökt område. Annars är det ett utmärkt tillfälle att prata lite Allemans rätt. Hur gulligt ett djur än ser ut så får man inte gå fram och klappa det, då blir djuret mamma förvillat av människolukten som ungen fått. För att inte tala om hur mycket stress djuret utsätts för.

image128


Alla djur behöver inte sitta där man tror. Här har en hund busat och hoppat upp i ett träd! Gör att prommenaden blir lite lugnare och barnen kan inte bara rusa fram. Det gäller att kolla noga och överallt!

Ha så kul på saffari!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0